photography
European wildcat / Europese wilde kat (Felis sylvestris sylvestris) European wildcat, Europese wilde kat, Felis sylvestris sylvestris,

FELIS SYLVESTRIS SYLVESTRIS

FELIS SYLVESTRIS SYLVESTRIS

Ook wel de Europese wilde kat genoemd, komt in grote delen van Europa voor, echter op sommige plaatsen is ie ook weer terug van weggeweest.

Typisch voor deze kat is zijn staart die kenmerkend dik is, versierd met zwarte brede ringen (varierend van 3 tot 5 stuks) en met een afgerond en zwart uiteinde. Deze kat heeft enkel strepen in zijn vacht in tegenstelling tot de huiskat die ook vlekken kan hebben. Een ander vergelijk is het forser uiterlijk (met een schouderhoogte van 35 à 40 cm., een romplengte tot 50 à 70 cm. en een forsere staart van 20 tot 40 cm.) met opvallend vaalgele ogen.

De mannelijke dieren worden groter dan de vrouwelijke dieren en het wilde katten gewicht schommelt tussen 1,6 kg. à 8 kg..

Deze dieren zijn carnivoren die voornamelijk jagen op kleine knaagdieren, konijntjes en vogels.

Insecten, amfibieën, grassen, vissen en zelfs reekalfjes staan ook op het menu van dit roofdier.

afbeelding van Koen Wellens
About the Author:

Related Works


Leave a comment!

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.