photography
Green Monkey / Geelgroene Meerkat (Chlorocebus sabaeus) Abyssinian Ground Hornbill or Northern Ground Hornbill / Noordelijke Hoornraaf of Abessijnse Hoornraaf (Bucorvus abyssinicus) Oribi (Ourebia ourebi)

GAMBIA BIRDING EXPERIENCE 2018 (Day 7)

GAMBIA BIRDING EXPERIENCE 2018 (Day 7)

Na het ontbijt de valiezen gepakt en het Campement Wassadou verlaten, we lieten Tambacounda achter ons, op naar de volgende bestemming.

We zijn doorgereden naar Parc National du Niokolo Koba waar we aan de ingang weer de nodige formaliteiten mochten ondergaan. We waren verplicht om een chauffeur en een gids van daar te nemen en mochten zeker niet uit het voertuig stappen. De eerste nacht sliepen we in hutjes dicht bij de Gambia rivier in "Campement du Leon". Het was 's nachts wel behoorlijk koud daar want de koude valwind kwam gewoon door de rieten wanden van de hut heen.

's Avonds plots veel kabaal, de chauffeur had een pofadder ontdekt die lekker opgerold lag naast de ingang van zo een hutje waarin wij zouden overnachten.

Die pofadder was een behoorlijke kanjer, spijtig heeft de kampbaas het beestje in frut geslagen met een lange stok toen deze wou wegvluchten.

Gelukkig hebben we er nog foto's van kunnen maken toen de slang nog leefde. Eerlijk ik heb die nacht niet goed geslapen daar de deur van mijn hut zeker 10 cm scheef open stond en er veel langs naar binnen zou kunnen kruipen. (laughwinksmiley)

Het fabeltje dat Noordelijke hoornraven (Bucorvus abyssinicus) niet kunnen vliegen is met deze de wereld uit geholpen; wie goed kijkt tussen de foto's van deze dag ziet er ergens een in de boom zitten.      

afbeelding van Koen Wellens
About the Author:

Related Works


2 Comments:

 1. anon
  apr 02, 2019

  Tja, wat kan ik zeggen dan dat het weer schitterende platen zijn Koen.

 1. afbeelding van Koen Wellens
  apr 03, 2019

  Dank je wel Roos !!!


Leave a comment!

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.