photography
Common Chaffinch, Vink, Buchfink, Pinzón vulgar,  Pinson des arbres, Tentilhão-comum, ズアオアトリ, 苍头燕雀, Fringilla coelebs,Eurasian siskin, Sijs, Carduelis spinus, Erlenzeisig, Lúgano, Lugre, Tarin des aulnes, 黄雀, マヒワ,  Greenfinch, Groenling, Grünfink , verderón europeo, Verdier d'Europe, Verdilhão, 欧金翅雀, アオカワラヒワ, Carduelis chloris,
jun 19
afbeelding van Koen Wellens

FRINGILLIDAE

FRINGILLIDAE

Bij de familie van de vinkachtigen plaatsen we de haakbekken, kanaries, kruisbekken, sijzen en natuurlijk ook de vinken.

Van deze laatste soort is ook de familienaam Fringilla afgeleid wat het latijn is voor vink. 

De Fringillidae zijn voorzien van een stevige korte snavel en sterke kaakspieren die van pas komen om zaden mee te openen.

Wat sterk opvalt is het kleurverschil tussen de bijde geslachten, waarbij de mannetjes een opvallende kleur hebben en de vrouwtjes eerder een schutkleur.

Vinkachtigen zijn verspreid over heel de aardbol en men kan ze dan ook bijna overal aantreffen. we kennen zeker 50 geslachten waarvan er toch al 8 uitgestorven zijn.

Vroeger werden de gorzen ook tot de vinkachtigen gerekend, ze hebben nu een eigen familie de Emberizidae. Prachtvinken en Darwinvinken behoren ook niet tot de vinkachtigen.

afbeelding van Koen Wellens
About the Author:

Related Works


Leave a comment!

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.